У Чорноморську, що на Одещині, під час святкування Дня міста встановили новий національний рекорд — приготували 1572 літри зеленого борщу зі 100 страусиними яйцями. Страва стала не лише смачним частуванням для гостей, а й основою для нової номінації в Національному реєстрі рекордів України.
Про це повідомила керівниця реєстру Лана Вєтрова у соцмережах, зазначивши, що до борщу також додали ще 100 курячих та 100 перепелиних яєць, а сам процес приготування страусиних яєць став справжнім кулінарним викликом.
“Страусині яйця стали креативним інгредієнтом у традиційній українській страві. Вони мають настільки міцну шкаралупу, що не тріскають навіть під вагою людини. Щоб їх зварити, потрібно півтори або навіть дві години, а для очищення кухарі застосовували різні хитрощі — від кухонних до великодніх”, — зазначила Лана Вєтрова.
Рекорд був зафіксований у номінації “Найбільша кількість страусиних яєць в одному об’ємі зеленого борщу”. Частування роздавали безкоштовно всім охочим, перетворивши святковий захід на справжнє гастрономічне шоу.
Цей кулінарний рекорд не лише здивував мешканців і гостей міста, а й продемонстрував, як традиційні українські страви можуть поєднуватися з креативними підходами — та ще й дарувати святкову атмосферу цілим громадам.