Калуська майстриня кулінарії Любов Біріна ділиться рецептом домашніх сніданкових булочок. Вони смакують як із маслом чи джемом, так і з м’ясною нарізкою. До того ж довго залишаються м’якими і не черствіють.
Інгредієнти для опари
- Дріжджі свіжі пресовані – 15 г
- Цукор – 15 г
- Борошно – 50 г
- Молоко тепле – 100 г
Дріжджі розчинити в теплому молоці, додати цукор та борошно. Перемішати до однорідності, накрити й залишити в теплому місці на 15-20 хвилин для підходу.
Тісто
- Вся опара
- Молоко тепле – 170 г
- Яйце – 1 шт.
- Масло розтоплене та охолоджене – 25 г
- Борошно – 360 г
- Сіль – 8 г
До опари додати молоко, яйце та борошно. Замісити м’яке тісто. Наприкінці додати сіль і влити розтоплене масло. Вимісити до однорідної гладкої консистенції. Накрити й залишити на півтори години для підходу, поки тісто не збільшиться вдвічі.
Формування і випікання
Тісто розділити на порції по 70 г і сформувати тугі кульки. У підсумку має вийти 11 булочок. Викласти їх на деко, накрити й залишити ще на 30-40 хвилин для остаточного підходу.
Випікати у розігрітій до 180°C духовці близько 20 хвилин. Після випікання накрити булочки рушником і дати охолонути.
Спробуйте приготувати цю просту і смачну домашню випічку — вона стане ідеальним доповненням до недільного сніданку!